COVID-19 | Argeș, de la record negativ, la exemplu de urmat în pandemie. Este județul cu cea mai mică incidență cumulată la mia de locuitori

20 octombrie 2020, 20:33

În luna iulie, numărul de cazuri noi de infectări creșteau de la o zi la alta în Argeș. Un tăvălug pe care autoritățile se temeau să nu-l scape de sub control. În secția de terapie intensivă a spitalului județean nu mai era un loc, iar autoritățile aduceau o unitate mobilă pentru a face față numărului mare de pacienți.

Sfârșitul lunii iulie aducea pentru argeșeni vești proaste. Răspândirea nu putea fi oprită fără măsuri drastice. Mai bine de zece localități printre care și municipiul Pitești au fost la un pas de a fi carantinate. În cele din urmă, măsura a fost luată doar în două comune. Spre disperarea localnicilor.

Autoritățile au decis totuși măsuri drastice în tot județul Argeș.

Treptat, măsurile au mai fost relaxate, însă obligativitatea purtării măștii s-a păstrat în tot acest timp. Mulți s-au obișnuit cu ideea și consideră că este o măsură bună.

În ultima perioadă, Argeșul înregistrează câteva zeci de infectări pe zi, iar incidența cumulată a ajuns la 0.71 la mie, cea mai mică din întreaga țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite