COVID-19 | Apar noi focare punctuale în România. Ministrul Sănătății face controale în spitalele din țară

25 aprilie 2020, 19:53

Ministrul Sănătății a verificat spitale din Ploieşti şi Braşov dar a fost şi la Sfântu Gheorghe unde spitalul este destinat pacienților cu covid din județele Covasna și Brașov. Asta în condiţiile în care Braşov este unul din judeţele cu aproape 400 de cazuri de covid.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Am vrut să văd dacă sunt echipamente, dacă sunt materiale sanitare, dacă există circuit. Am discutat cu personalul medical de aici. Era o problemă vizavi de circuite, vizavi de atitudinea unor pacienți care nu respectă aceste circuite sau își asumă anumite riscuri și pleacă sau își asumă anumite riscuri și merg pe anumite circuite. Este o problemă pe care va trebui să o discut cu Direcția de Sănătate Publică, dar după ce vom face o evaluare completă”

Managerul spitalului spune că unitatea are stocuri suficiente de materiale, echipamente de protecție și aparatură necesară. Dar ar fi vrut să îi pună câteva întrebări ministrului Sănătăţii legate de activitatea spitalului după 15 mai.

Spitalul CF Sibiu a fost închis temporar după ce doi pacienți și patru cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. Pacienții care nu sunt infectați au fost externați sau transferați.

Un jandarm din Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a fost şi el confirmat pozitiv cu coronavirus. De două zile este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, împreună cu alte două persoane din familie. DSP Dolj a început o anchetă epidemiologică, iar 17 persoane care au venit în contact direct cu jandarmul au fost izolate la domiciliu. Ceilalţi jandarmi din detaşament nu mai pleacă în misiuni până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Şi în Caracal este un focar covid 19. O fabrică de confecții a fost închisă după ce 7 angajate au fost confirmate pozitiv. Sursa de infectare a angajatelor este o contabilă. Toţi ceilalţi angajaţi trebuie acum să stea în izolare.

Virusul se răspândeşte rapid în Galaţi unde este deja tranmitere comunitară. Autoritățile le cer în mod speciali locuitorilor din două cartiere să renunţe pe cât posibil la deplasări. Iar dacă merg la magazin sau la piaţă să poarte măşti, mănuşi şi să strea la distanţă de cel puţin un metru şi jumătate faţă de alte persoane. În Galați sunt 380 de persoane depistate pozitiv cu coronavirus. 33 au decedat, cele mai multe fiind din cele două cămine de bătrâni din oraș.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite