COVID - Colivia Noastră, un volum care cuprinde scrieri semnate de zeci de personalități din România și Republica Moldova

COVID - Colivia Noastră. Este volumul care cuprinde scrieri semnate de zeci de personalități din România și Republica Moldova. Cartea aduce în prim plan eseuri, trăiri, gânduri și a fost prezentată în Parcul Academiei Române. Profesori universitari, academicieni și reprezentanți ai unor instituții au discutat deschis despre întoarcerea la normalitate și pun anul 2020 sub semnul înțelepciunii, în contextul COVID.

11 Septembrie 2020, 08:28 (actualizat 11 Septembrie 2020, 11:48) Știrile TVR |
Covid, colivia noastra
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 50 de personalități au scris despre perioada trăită de noi toți. Lunile februarie - martie și atmosfera apăsătoare de atunci sunt reflectate în COVID - Colivia noastră.

Acad. Ioan Aurel POP, Președintele Academiei Române: Vremuri care ne-au marcat, dar obligația noastră de intelectuali este să revenim la normalitate. Volumul este echilibrat, cuprinde autori din toate provinciile țarii (...) eseiști, și ziariști.

Prof univ dr Laurențiu Șoitu, coordonator volum: Veți găsi mărturiile tuturor în primele 6 săptămâni ale pandemiei. Am dorit că să nu vorbim la trecut. Istoria să o facem la prezent. Nu vom folosi niciodată a fost, s-a întâmplat, ci se petrece.


COVID - Colivia noastră cuprinde mărturii despre febra acelor zile: emoții și gânduri trăite și regăsite chiar și pe rețele de socializare ale unor nume cu greutate.

Răsvan Popescu, scriitor: Am mizat pe formula unui jurnal literar, cum am mai practicat. Sunt chiar și elemente de ficțiune acolo, este că o țesătură intre elemente din realitate și ...familia mea.

Cartea nou lansată și în București, după Iași, vorbește despre un prezent tulburat chiar dacă omenirea a mai trecut prin asemena momente, de-a lungul istoriei, și a știut să le depașeasca. Lucrarea păstrează încrederea, speranța, educația și revenirea la o stare cu mai mult optimism.

Ca  suport vizual și simbol, organizatorii au ales și o bucată din zidul Berlinului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI