Covasna: Bărbat rănit grav după ce a fost atacat de urs. În ultima săptămâna, ISU a transmis 14 mesaje de avertizare RO ALERT despre prezenţa urşilor în Harghita

Tot mai mulți urși în orașe
Tot mai mulți urși în orașe
27 iunie 2021, 14:21

Bărbatul, de 50 de ani, a fost surprins de urs în apropiere de Băile Şugaş. Animalul l-a mușcat de mai multe ori. Rănile au fost atât de grave, încât medicii au transferat pacientul de la spitalul din Sfântu Gheorghe la cel de Urgență din Miercurea Ciuc.

Este a patra persoană rănită grav de urşi, în ultimele 10 zile, în județele Harghita și Covasna.

Cel mai des, urşii îşi fac apariţia în Băile Tuşnad. O familie și-a găsit casa devastată.

Localnicii din Băile Tuşnad sunt îngroziţi. Urșii umblă nestingheriți printre case chiar și ziua.

În ultima săptămână, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a transmis 14 mesaje de avertizare RO ALERT privind prezenţa urşilor în staţiune.

Datele oficiale arată că doar în Harghita populația de urși depășește două mii de exemplare. Este cu 50 % mai mare decât acum 5 ani.

Ministerul Mediului pregătește o ordonanță de urgență care să permită intervenţia imediată a jandarmilor şi vânătorilor în cazul urșilor agresivi.

Premierul a anunțat însă că a cerut un raport complet despre această problema și despre soluțiile găsite de celelalte țări din Europa, înainte de a lua o decizie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite