Costineștiul, plin de gunoaie. Stațiunea tineretului a ajuns cea mai murdară destinație de vacanță de pe litoralul românesc

23 august 2021, 11:45

De la începutul sezonului estival, reprezentanții Apelor Române au adunat 11 mii de tone de deșeuri de pe nisip. Doar la acţiunea din ultimele zile, Garda de Mediu a dat amenzi de aproape un milion de lei.

Asta a găsit Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, după ce, împreună cu corpul de control, a luat la pas stațiunea Costinești, locul în care zeci de mii de turiști își petrec sejururile în fiecare zi.

Nepăsarea turiștilor și numărul mic de coșuri de gunoi au transformat stațiunea tineretului în cea mai murdară destinație de vacanță de pe litoralul românesc.

Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii de Mediu: “Șase coșuri de gunoi pe o distanță de 250-300 metri de promenade. Șase coșuri la un volum de 40 de mii de turiști de noapte? Nu poți să menții curățenia”.

Autoritățile promit să monteze mai multe coșuri de gunoi și să îi pedepsească pe turiștii care își aruncă resturile unde văd cu ochii.

De la începutul anului, reprezentanții Apelor Române au adunat 11 mii de tone deșeuri.

Chiar dacă autoritățile și operatorii de plaje fac curățenie în urma turiștilor, în fiecare zi nisipul este plin de deșeuri aruncate la întâmplare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani