Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol: Este aproape imposibil să verificăm dacă persoana se deplasează unde spune. Pretenția noastră este doar de claritate în modul de aplicare a legii

Au scăzut drastic numărul și valoarea amenzilor date pentru încălcarea ordonanțelor militare din starea de urgență, după decizia CCR.

12 Mai 2020, 11:43 (actualizat 12 Mai 2020, 12:05) Știrile TVR |
A scazut numarul amenzilor date
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Polițiștii aplică în continuare normă juridică, dar cifrele arată că par să aibă o reținere. Pentru a evita mii de contestări în instanță, polițiștilor și jandarmilor li s-ar fi recomandat, spun surse judiciare, să aplice sancțiuni în baza legii 61 din 2001 privind tulburarea liniștii și ordinii publice.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului polițiștilor Europol a declarat la TVR,  am trecut prin niște momente destul de dificilă, pentru că polițiștii sunt în prima linie și se întâlnesc cu oamenii pe strada.

Dacă la început președintele României care a cerut fermitate și rigurozitate privind modul de aplicare a ordonanțelor militare și de respectare a interdicțiilor, ulterior ne-am trezit că suntem acuzați de exces de zel, pentru că am aplicat cuantumuri ale contravențiilor foarte mari.

Dacă va rămâne acestă formă a declarației verbale și va rămâne în sarcina noastră să urmărim dacă motivul pentru care a ieșit în stradă o persoană, cred că va trebui să punem un polițist în spatele fiecărui cetățean, nici în situația declarațiilor pe proprie răspundere nu reuseam să verificăm într-adevăr veridicitatea motivelor invocate. O făceam prin sondaj. Este aproape imposibil, în contextul dat să verificăm dacă persoana respectiva acorda asistență unei persoane în vârsta sau se deplasează unde spune (..) pretenția noastră este doar de claritate în modul de aplicare a legii în așa fel încât să nu fim nevoiți să avem discuții tensionate cu cetățeanul în strada, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului polițiștilor Europol.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI