Cosmin Andreica: “După Lumina Sfântă pe care urma să o împărțim credincioșilor, acum ne ocupăm de organizarea înmormântărilor. Mâine urmează nunți, botezuri, servicii complete din partea Poliției Române”

28 august 2020, 11:25

Oficialii Ministerului de Interne şi Poliţiei Române insistă că nu au fost negociate siguranța cetățenilor şi aplicarea legii. Declaraţiile şefului Poliției vin după ce președintele Klaus Iohannis a cerut explicaţii publice.

Despre această întâlnire la ceas de seară  a vorbit la emisiunea “Ca’n viață” Cosmin Andreica, președintele Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL.

“Cred că a urmat (Liviu Vasilescu – n.red.) protocolul scopul scuză mijloacele, pentru că altă explicație nu avem pentru acest gest. Nu o să comentez potențialul rezultat pe care acesta l-a invocat, respectiv faptul că a prevenit ca sute de membri ai clanului în următoarea zi. Discutăm despre ceea ce au văzut cetățenii și despre percepția pe care aceștia o au despre imaginea Poliției Române. Timp de trei săptămâni, în spațiul public și în mass-media, au fost lansate tot felul de ipoteze care îi plasează pe polițiști într-o legătură nefirească cu interlopii, într-o negociere. Trebuia să explice de ce a fost nevoie să meargă noaptea, de ce întâlnirea nu a avut loc într-o unitate de poliție și de ce dumnealui și nu orice șef din subordine. Sunt ferm convins că dacă nu ar fi existat această presiune mediatică, ar fi ales poziția struțului și ar fi sperat ca această poveste să treacă de la sine”, a precizat Cosmin Andreica.

Despre cât de afectată este imaginea Poliţiei Române după acest episode, a vorbit și sociologul Gelu Duminică.

“S-a întâlnit idea că există o mare frăție între cei care ar trebui să ne păzească și cei de care ar trebui să ne păzească. Se întărește credința unora că orice structură mafiotă de genul ăsta nu poate exista decât cu susținerea și contribuția direct a polițiștilor și a procurorilor”, a spus sociologul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă