Corpul de Control al Ministerului Educaţiei verifică respectarea procedurilor de angajare la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a fost trimis la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

17 Februarie 2021, 13:01 (actualizat 17 Februarie 2021, 13:05) |
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Potrivit acestuia, Corpul de Control "verifică respectarea procedurilor de angajare, raportat la legislaţie şi reglementări".

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" atrăgea luni atenţia că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile.

"Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese", declara atunci Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE "Spiru Haret".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI