Coronvirus: Varianta Omicron a devenit majoritară în Statele Unite, reprezentând 73,2% din noile infecţii

Tulpina Omicron
Tulpina Omicron
21 decembrie 2021, 07:11

Omicron, extrem de transmisibil, a câştigat rapid teren în faţa variantei Delta. Cu o săptămână înainte, reprezentase doar 12,6% din noile infecţii.

În prezent, reprezintă până la 96,3% din cazurile noi în trei state din nord-vestul Statelor Unite (Oregon, Washington şi Idaho), conform Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Într-un alt grup de state din sud-est, printre care Florida, Alabama şi Georgia, 95,2% din noile infecţii sunt provocate de Omicron, o proporţie similară altor regiuni ale ţării.

Detectat pentru prima dată în noiembrie în Africa de Sud, Omicron a stârnit îngrijorare şi a înăsprit restricţiile sanitare în întreaga lume.

Statele Unite, însă, nu iau în calcul deocamdată „izolarea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki, în ajunul unui discurs mult aşteptat al preşedintelui Joe Biden privind răspunsul administraţiei sale la acest nou val pandemic.

„Vom avea săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”, a avertizat duminică renumitul om de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinaţi.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat luni anularea festivităţilor de Anul Nou prevăzute în oraşul său, iar Forumul Economic Mondial, care urma să se întrunească în perioada 17-21 ianuarie la Davos (Elveţia), a fost amânat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite