Coronavirusul din China | 56 de morți, 2.000 de persoane contaminate, orașe în carantină. Coronavirusul se transmite și în perioada de incubație

26 ianuarie 2020, 10:53

Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor.

Începând de luni, agenţiile de turism chineze nu vor mai putea să vândă rezervări hoteliere şi sejururi în grup, a anunţat postul public de televiziune chinez – CCTV.

Această criză s-a produs în sezonul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, când cetăţenii acestei ţări călătoresc în număr foarte mare, profitând de cele şapte zile de vacanţă pentru a fi alături de familiile lor.

Oficialii chinezi din Sănătate afirmă că noul virus este contagios chiar și în perioada de incubație care durează până la 2 săptămâni. Între timp, cercetătorii chinezi afirmă ca au reușit să izoleze noua tulpină de coronavirus și lucrează deja la un vaccin. Oficialii rămân însă precauți.

Autobuzele regionale nu mai intră în marile orașe, inclusiv la Beijing.

Reînceperea școlii după vacanța de Anul Nou a fost amânată, iar oamenii sunt sfătuiți prin SMS să se salute fără să dea mâna unul cu altul. Între timp a apărut primul caz de îmbolnăvire în Canada iar în SUA un al treilea pacient a fost izolat în California.

În Europa rămân confirmate doar cele 3 cazuri din Franța.

Mai multe state, printre care Japonia, SUA și Marea Britanie iau în calcul evacuarea, la cerere, a propriilor cetățeni din Wuhan. Deocamdată monitorizează situația.

La Wuhan autoritățile au trimis de urgență aproape 2 mii de medici și asitente pentru a ajuta la tratarea miilor de bolnavi. Se construiesc și 2 spitale, cu o mie respctiv 1300 de paturi, unul care să fie gata până la sfârșitul săptămânii viitoare, celălalt până la jumătatea lunii februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite