Coronavirus: UE lansează în 4 mai o campanie de strâns donaţii

Uniunea Europeană începe, din 4 mai, o campanie de strâns donaţii, ca răspuns mondial la coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi organizaţiile mondiale din domeniul sănătăţii au lansat un apel comun la acţiune pentru dezvoltarea unui acces rapid şi echitabil la metode de diagnosticare, la terapii şi la vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace şi la preţuri accesibile, anunţă Executivul comunitar într-un comunicat de presă.

25 Aprilie 2020, 17:53 (actualizat 25 Aprilie 2020, 17:55) |
Comisia Europeană

Țări şi organizaţii din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la atingerea obiectivului iniţial de a strânge fonduri în valoare de 7,5 miliarde de euro.

Fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcţii: teste de diagnosticare, tratamente şi vaccinuri.

'Trebuie să reunim întreaga lume - atât liderii săi, cât şi cetăţenii - în lupta împotriva coronavirusului. Peste doar 10 zile, vom lansa o campanie de donaţii la nivel mondial. Un adevărat maraton. Deoarece, pentru a învinge coronavirusul, este nevoie de un răspuns global şi de acţiuni susţinute pe mai multe fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem şi să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colţ al lumii. La un preţ accesibil', a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Anunţul privind această iniţiativă a fost făcut vineri, prima zi a Săptămânii Mondiale a Vaccinării 2020 organizate de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Tema din acest an este #VaccinesWork for All (Vaccinarea este utilă pentru toată lumea), iar campania se va concentra asupra modului în care vaccinurile, precum şi persoanele care le dezvoltă, le furnizează şi le primesc acţionează pentru a proteja sănătatea tuturor, pretutindeni, potrivit conform comunicatului Comisiei Europeane.

La 24 aprilie, OMS şi un grup iniţial de actori globali din domeniul sănătăţii au lansat o colaborare istorică şi globală vizând accelerarea dezvoltării şi a producţiei, precum şi accesul echitabil la scară mondială la noile tehnologii medicale esenţiale pentru combaterea COVID-19.

Printre actorii din cadrul acestui grup se numără Fundaţia Bill and Melinda Gates (BMGF), Coaliţia pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariţiei unei epidemii (CEPI), Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), Fondul global, UNITAID, Wellcome Trust şi Banca Mondială. Împreună, aceştia s-au angajat să atingă obiectivul comun ce constă în oferirea unui acces global echitabil la instrumente inovatoare pentru combaterea COVID-19.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI