Coronavirus: SUA își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Germania şi Danemarca din cauza riscului pandemic

Drapel SUA
Drapel SUA
23 noiembrie 2021, 09:23

Departamentul de Stat a emis două buletine ridicând la nivelul 4, cel mai înalt grad de avertizare, nivelul său de alertă cu privire la aceste două ţări, indicând „un nivel foarte ridicat de COVID-19”.

Acest anunţ a intervenit în timp ce Europa se luptă să stopeze un nou val de pandemie, pe fondul unor proteste uneori violente, în special în Ţările de Jos împotriva măsurilor de restricţie sanitară.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a cărui ţară a înregistrat un record de peste 65.000 de contaminări zilnice săptămâna trecută, a avertizat sobru că „aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort” până la sfârşitul iernii.

În Germania, rata de vaccinare este sub 70%, ceea ce este un nivel mai scăzut în comparaţie cu alte ţări vest-europene ca Franţa, unde ajunge la 75%.

Pentru a contracara acest val, Austria vecină, în pofida unor nemulţumiri puternice exprimate pe străzi la sfârşitul săptămânii, a intrat în lockdown total până la 13 decembrie.

În august, Departamentul de Stat american a ridicat la 4 nivelul de alertă în ceea ce priveşte Franţa – coborât ulterior la 3 -, apoi Elveţia, din cauza riscului sanitar crescut în faţa situaţiei pandemice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite