Coronavirus: Statul New York va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli pe 2 martie

Masca la școală
Masca la școală
28 februarie 2022, 13:08

„Nu a fost întotdeauna uşor, însă elevii, profesorii şi părinţii şi-au intensificat lupta împotriva acestei pandemii„, a scris Hochul duminică pe Twitter. „Am atins aceasta etapă extraordinară datorită efortului vostru susţinut”, a mai spus ea.

Noile reguli survin după ce Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au relaxat vineri recomandările privind utilizarea măştilor sanitare anti-COVID-19 în spaţiile închise în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai recente recomandări ale CDC în şcoli prevedeau purtarea măştii în interior doar în zonele cu transmitere ridicată a COVID-19, în loc de purtarea universală a măştii.

Rata de testare pozitivă în New York pe o medie de şapte zile a fost de 1,9% vineri, potrivit Departamentului de Sănătate, în scădere de la peste 20% la începutul lunii ianuarie.

Comitatele şi oraşele pot solicita în continuare purtarea măştilor în şcoli. Primarul oraşului New York, Eric Adams, a declarat duminică că oraşul va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli pe 7 martie dacă nu vor exista creşteri neprevăzute ale cazurilor de COVID-19 până vineri.

„Şcolile noastre au fost printre cele mai sigure locuri pentru copiii noştri de la începutul pandemiei şi vom continua să luăm deciziile adecvate de sănătate publică pentru a ne ţine copiii în siguranţă, inclusiv prin punerea la dispoziţie a măştilor pentru orice copil sau membru al personalului didactic care doreşte să le poarte în continuare”, a afirmat Adams într-un comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă