CORONAVIRUS | Marea Britanie va administra vaccinul Moderna din a treia săptămână a lunii aprilie

Vaccin Moderna
Vaccin Moderna
6 aprilie 2021, 11:31

Întrebat de jurnalişti dacă acest vaccin va începe să fie administrat în Marea Britanie de la jumătatea lunii aprilie, Nadhim Zahawi a răspuns afirmativ.

„Va fi administrat cam din a treia săptămână a lunii aprilie”, a declarat el pentru BBC TV, adăugând că este încrezător în posibilitatea ca guvernul britanic să îşi atingă obiectivul de a oferi tuturor rezidenţilor adulţi din această ţară o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie.

Totodată, Nadhim Zahawi a mai spus marţi că indiferent de formatul în care Marea Britanie va emite un certificat COVID-19, acel document va trebui să îndeplinească două condiţii: să fie uşor de utilizat şi să nu discrimineze persoanele care nu sunt vaccinate.

„Nu va exista o situaţie în care guvernul va permite acest lucru”, a răspuns oficialul britanic atunci când a fost întrebat dacă viitorul certificat va fi discriminatoriu.

„Fiecare poate să îşi procure un test. Nu există o discriminare din acest punct de vedere. Însă nu toată lumea poate deocamdată să se vaccineze… de aceea va trebui să analizăm toate tehnologiile disponibile, pentru a ne asigura că ele funcţionează bine împreună”, a adăugat Nadhim Zahawi.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite