Italia va începe administrarea celui de-al doilea booster anti-COVID-19 persoanelor cu vârste de peste 60 de ani

Uniunea Europeană recomandă un al doilea booster anti-COVID-19
Uniunea Europeană recomandă un al doilea booster anti-COVID-19
12 iulie 2022, 09:55

Recomandarea europeană a fost făcută luni în contextul unei noi creşteri a numărului de infectări şi de spitalizări pe teritoriul Europei şi se aşteaptă să faciliteze decizii la nivel naţional în scopul accelerării campaniilor de vaccinare, care au încetinit în ultimele luni.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că guvernul a acordat deja undă verde celor 20 de administraţii regionale ale Italiei în vederea demarării campaniei pentru administrarea celui de-al doilea booster, după avizul obţinut din partea agenţiei naţionale pentru medicamente AIFA.

”Toate dovezile ştiinţifice… arată că doza suplimentară a unui booster poate proteja considerabil oamenii împotriva spitalizărilor, în special pe cei fragili şi vârstnici”, a declarat Speranza pentru postul public de televiziune Rai.

Italia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în iulie. Numărul zilnic al infectărilor a depăşit săptămâna trecută 100.000 pentru prima dată din februarie, iar internările în spitale par, de asemenea, să crească.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă