Coronavirus: Indonezia îşi redeschide insulele turistice pentru vizitatori din 19 ţări, considerate sigure de OMS

Indonezia aeroport
Indonezia aeroport
14 octombrie 2021, 09:13

„Urmând directiva prezidenţială, le permitem turiştilor din 19 ţări să viziteze insulele Bali şi Riau”, a anunţat într-un comunicat Luhut Pandjaitan, însărcinat cu măsurile împotriva pandemiei.

Cele 19 ţări sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franţa, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria şi Norvegia, a precizat oficialul.

Pandjaitan a subliniat că aceste ţări ţin pandemia sub control, potrivit sistemului de alertă pe patru niveluri al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Vizitatorii din aceste ţări vor putea intra în Indonezia doar prin insulele turistice Bali şi Riau, care includ insula turistică Bintan de lângă Singapore, a mai spus Pandjaitan.

Turiştii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID scris în engleză şi să facă de asemenea dovada unui test PCR negativ şi de rezervare la hotel.

Persoanele din alte ţări cu vize pentru alte scopuri decât turismul pot intra în Indonezia prin aeroporturile internaţionale din Jakarta şi Manado, cu condiţia să îndeplinească toate condiţiile cerute.

Înainte de aceasta, Indonezia a decis să scurteze de la opt la cinci zile perioada de carantină pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său.

Aeroportul Ngurah Rai din Bali se redeschide de joi pentru zborurile internaţionale.

Indonezia a relaxat gradual restricţiile impuse pentru a stăvili răspândirea COVID-19 după o escaladare a numărului de contaminări în iunie şi iulie, care au pus presiune mare pe spitale. Însă în ultimele săptămâni, numărul zilnic de cazuri a început să scadă treptat, ajungând la sub 1500 pe zi.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, cu 270 de milioane de locuitori, a înregistrat până acum 4,2 milioane de infectări cu noul tip de coronavirus, dintre care peste 142.000 s-au soldat cu deces.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă