Coronavirus în lume | Europa relaxează gradual restricțiile impuse de pandemie

20 aprilie 2020, 13:20

Francezii nu vor reveni imediat la viața de dinaintea crizei, a anunțat premierul Philippe. El a prezentat liniile generale ale planului de ieșire din carantină.

Testarea masivă a populației, izolarea bolnavilor și menținerea distanțării sociale sunt 3 elemente de bază ale planului.

Germania, motorul economic al Europei, a redeschis magazinele mici și medii în unele regiuni, spre exemplu la Hamburg, Frankfurt și Bonn. Sunt reguli stricte de igienă și de distanțare socială.

S-au deschis și librării, reprezentanțe auto, magazine pentru biciclete, chiar unele școli.

Cancelarul Angela Merkel a îndemnat la prudență și disciplină, ca infecția să nu revină în forță.

Polonia vrea să limiteze pierderile economice provocate de pandemie.

În pofida unui număr record de infectări, a redeschis parcurile și magazinele mici. Purtarea măștilor de protecție în public este obligatorie, însă granițele rămân închise până pe 3 mai.

Cehia, Slovenia, Danemarca și Norvegia au introdus măsuri de relaxare. Cei foarte mici revin la grădiniță și la școală în țările nordice. La Roma, unele librării au avut clienți pentru câteva ore.

Situația este diferită în Marea Britanie. Au fost declanșate testări în masă pentru personalul medical și pentru militari, iar restricțiile au fost prelungite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite