Coronavirus în lume | Spania pregătește măsuri de relaxare, după ce vindecările au depășit îmbolnăvirile

24 aprilie 2020, 20:15

Spania a înregistrat astăzi cel mai mic număr de victime de la începutul crizei sanitare, 367. Bilanțul total al pandemiei se ridică la aproape 220 de mii de cazuri. Peste 22.500 de persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus, iar 35 de mii de îmbolnăviri sunt în rândul personalului medical.

Mai este un număr ce merită evidenţiat. Cel care indică vindecările. Pentru prima dată acesta l-a depăşit pe cel al infectărilor noi.

În Italia, unde numărul deceselor a ajuns la 25.500, se încearcă soluții inedite de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Spre exemplu, în zona Alpilor italieni autoritățile au adaptat tunurile de zăpadă pentru împrăștirea substanțelor dezinfectante în mai multe localități.

Marea Britanie trece la testarea în masă a lucrătorilor din sănătate, educație și administrație publică. Iar premierul Johnson , care nu și-a reluat activitatea după boală, pare a fi în formă bună, după cum a observat președintele Trump, care a vorbit cu el la telefon.

Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de aproape 500 de miliarde de dolari pentru spitale și teste de depistare a îmbolnăvirilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite