Coronavirus în Italia încă din noiembrie 2019. Virusul a fost găsit în analizele unui copil

Coronavirus în Italia încă din noiembrie 2019
Coronavirus în Italia încă din noiembrie 2019
9 decembrie 2020, 16:49

A doua zi, pe pielea copilului au apărut pete de rujeolă, dar nu aceasta a fost boala infecțioasă care l-a afectat.

Tamponul, analizat ulterior, a arătat că motivul îmbolnăvirii copilului a fost coronavirusul, cu cel puțin trei luni înainte de apariția oficială a virusului în Italia, cu așa numitul „pacient zero” din Codogno.

Potrivit Corriera della Sera, acest lucru a fost dezvăluit de un studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat în revista Emerging Infectious Diseases.

„Ideea a fost de a investiga ulterior toate cazurile de boală exantematoasă identificate în Milano de rețeaua de supraveghere a rujeolei și rubeolei în perioada septembrie-februarie, rezultate negative în investigațiile de laborator pentru rujeolă”, explică Silvia Bianchi, una din autoarele lucrării.

Infecția cu Sars-CoV-2 poate provoca simptome similare bolii Kawasaki, comune pentru alte infecții virale, cum ar fi rujeola.

Faptul că virusul circula de ceva vreme era o ipoteză plauzibilă, spun cercetătorii, având în vedere impactul brusc și violent al pandemiei.

Răspândirea lungă și nerecunoscută a coronavirusului în nordul Italiei ar putea explica, cel puțin parțial, impactul devastator și evoluția rapidă a primului val.

Studiul, coordonat de Elisabetta Tanzi, a fost realizat în laboratorul acreditat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pentru supravegherea rujeolei și rubeolei.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite