SUA: Gorilele de la grădina zoologică din San Diego s-au vindecat de COVID-19

Gorilele de la San Diego Zoo Safari Park s-au vindecat după ce au fost infectate cu noul coronavirus şi sunt pregătite să primească din nou vizitatori, au anunţat weekendul trecut reprezentanţii acestei grădini zoologice americane, citaţi de DPA.

15 Februarie 2021, 16:38 (actualizat 15 Februarie 2021, 16:54) |
Gorile. Grădina zoologică din San Diego

Cele opt animale nu au mai putut fi văzute de vizitatori după ce au contractat virusul SARS-CoV-2 în ianuarie. În perioada de carantină, ele au fost îngrijite de experţi în medicină umană şi veterinară.

"Suntem recunoscători pentru numeroasele mesaje primite în care oamenii îşi exprimau îngrijorările şi sprijinul faţă de noi, în perioada în care gorilele noastre s-au vindecat", a declarat Lisa Peterson, director executiv la San Diego Safari Park.

Gorilele au fost cel mai probabil expuse la noul coronavirus de un îngrijitor care a contractat maladia COVID-19 în luna ianuarie. Deşi angajaţii grădinii zoologice au respectat măsurile de biosecuritate recomandate, unii dintre ei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus pe 11 ianuarie.

La scurt timp după aceea, mai multe gorile au început să tuşească şi să prezinte episoade de letargie. Angajaţii acestui parc safari au prelevat şi au testat mostre din fecalele animalelor şi au obţinut rezultate pozitive ce arătau infectarea cu varianta californiană a virusului SARS-CoV-2, o tulpină foarte contagioasă şi asociată cu apariţia mai multor cazuri la San Diego şi în alte zone ale statului american California.

Animalele s-au vindecat şi au fost monitorizate în perioada de convalescenţă de medici veterinari pentru ţinerea sub observaţie a unor simptome precum tuse, nas înfundat, scurgeri nazale şi letargie.

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice americane, informaţiile obţinute în urma îngrijirilor medicale acordate acestor gorile în ultimele săptămâni ar putea să îi ajute pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine evoluţia virusului şi efectele acestuia asupra primatelor mari. Aceleaşi informaţii medicale ar putea contribui la gestionarea mai bună a transmiterii bolilor zoonotice şi a protocoalelor de biosecuritate pentru animalele care trăiesc în grădini zoologice şi în sălbăticie.

Gorilele vindecate de COVID-19 pot fi de acum înainte vizitate la Safari Park din San Diego în fiecare zi, între orele locale 09:00 şi 17:00.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI