Coronavirus: Germania a înregistrat un nou record zilnic de contaminări, cu peste 18.000 de cazuri

30 octombrie 2020, 09:36

Astfel, numărul total de contaminări din Germania a ajuns la 499.694. Potrivit Institutului Robert Koch, numărul de decese a crescut şi el până la 10.349, cu 77 mai multe faţă de ziua precedentă.

Vineri s-a înregistrat a treia zi consecutiv în care Germania şi-a doborât „recordurile” în ceea ce priveşte contaminările. Joi, Germania a înregistrat alt record, de 16.774 de infectări.

Această resurgenţă a contaminărilor survine în condiţiile în care Germania federală şi guvernele landurilor au convenit miercuri să înăsprească restricţiile privind contactele între persoane pentru luna noiembrie, în scopul stăvilirii contaminărilor cu noul tip de coronavirus înainte de Crăciun.

Facilităţile culturale şi de recreere vor fi suspendate, restaurantele şi barurile vor fi închise,
iar întâlnirile în aer liber vor fi limitate la membrii a maxim două gospodării, cu un maxim de 10 persoane. Aceste restricţii vor intra în vigoare luni.

De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga se vor desfăşura fără spectatori, activităţile sportive la nivel de amatori vor fi interzise, iar sălile de fitness, bazinele de înot, saloanele cosmetice, de masaj şi de tatuaje vor fi închise.

Cancelarul federal Angela Merkel a pledat, joi, în favoarea restricţiilor înăsprite din noiembrie, considerându-le adecvate, necesare şi proporţionale.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite