Coronavirus: Filipine promovează prin lege un nou salut anticovid

Filipine: Salut anticovid
Filipine: Salut anticovid
22 ianuarie 2021, 15:39

Măsura, care a fost aprobată în Camera deputaţilor săptămâna aceasta cu 212 voturi pentru şi unul singur împotrivă, trebuie să primească sprijinul Senatului înainte de a fi semnată de preşedintele ţării, Rodrigo Duterte, şi nu prevede nicio pedeapsă pentru cei care nu doresc să salute în acest fel.

Fernando Bayani, deputatul care promovează de mai multe luni această măsură, consideră că salutul tradiţional ce constă în strângerea mânii este bine intenţionat, dar prezintă prea multe riscuri pentru sănătatea publică.

După cum a explicat Bayani în mai multe interveniţi din ultimele luni, modul alternativ de salut cu mână pe piept este o formă universală de întâmpinare, în timp ce plecarea uşoară a capului reprezintă un gest tradiţional de respect în Filipine.

Filipine, cu o populaţie de 106 milioane de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia, cu 509.887 de cazuri şi 10.136 de decese asociate noului coronavirus.

Campania de vaccinare anticovid în arhipelag este prevăzută să înceapă în februarie, odată cu venirea primelor doze de la companiile Sinovac şi Pfizer, un prim pas pentru a vaccina între 50 şi 70 de milioane de filipinezi înainte de sfârşitul anului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite