Coronavirus: Disneyland Shanghai, închis în contextul celui mai sever val de infectări din China după 2020

Disneyland Shanghai
Disneyland Shanghai
21 martie 2022, 11:06

Parcul de distracţii nu a precizat şi cât timp va rămâne închis pentru vizitatori.

Comisia sanitară din China a raportat duminică peste 4.300 de infecţii locale şi cazuri asimptomatice.

Mai multe milioane de persoane au fost plasate în lockdown în China, după ce autorităţile municipale au impus restricţii totale sau parţiale de circulaţie. Shanghai, Shenzhen şi Tangshan se numără printre oraşele vizate.

Sunt organizate totodată testări în masă. În provincia Henan, studenţii de la mai multe universităţi nu au voie să părăsească campusul.

Timp de peste doi ani, China a administrat relativ eficient pandemia aplicând o strategie ”zero-Covid”, care a făcut ca focarele să fie rapid ţinute sub control.

După apariţia variantei Omicron însă, numărul cazurilor a crescut rapid.

Autorităţile pun în prezent în aplicare o strategie ”dinamică”, care vizează impunerea unor restricţii direcţionate punctual şi pe termen scurt pentru a limita impactul asupra economiei şi a vieţii de zi cu zi.

În Hong Kong, strategia ”zero-Covid” a eşuat complet. Yuen Kwok-yung, consilierul guvernamental şi profesor la universitatea din Hong Kong, a estimat că numărul persoanelor infectate este de circa 2,5 milioane din totalul de 7,5 de locuitori ai Hong Kong-ului, potrivit South China Morning Post.

Acesta a precizat că nu crede că virusul poate fi eliminat acum.

În pofida numărului crescut de infectări, guvernul de la Hong Kong crede că vârful valului a fost depăşit şi a anunţat relaxarea restricţiilor.

Perioada de carantină pentru persoanele care sosesc va fi redusă de la 14 la şapte zile începând cu 1 aprilie. Zboruri din nouă ţări vor primi din nou permisiunea de a ateriza la Hong Kong.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă