Coronavirus. Cetăţenii australieni vaccinaţi cu schema completă vor putea ieși din ţară fără autorizație

Harta Australiei
Harta Australiei
27 octombrie 2021, 09:34

La peste 18 luni de la închiderea frontierelor internaţionale ale Australiei, cetăţenii vaccinaţi cu schema completă nu vor mai avea nevoie de o exceptare pentru a ieşi din ţară, potrivit unei declaraţii comune a Ministerelor Sănătăţii şi de Interne.

Această declaraţie a survenit în timp ce rata adulţilor vaccinaţi cu schema completă se apropie de obiectivul de 80% în Australia.

Ministrul de interne, Karen Andrews, a declarat că, dacă cetăţenii australieni erau până acum prioritari, alte restricţii de călătorie, inclusiv pentru unii nerezidenţi, vor fi relaxate pe măsură ce rata de vaccinare va creşte.

„Înainte de sfârşitul anului, prevedem să primim lucrători calificaţi şi studenţi străini pe deplin vaccinaţi”, a declarat ea.

Premierul Scott Morrison, care a anticipat aceste schimbări la începutul anului, a declarat că Australia este deja „foarte aproape” de anunţarea unei bule de călătorii cu Singapore, care a anunţat marţea trecută că australienii nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină la sosirea lor în acest teritoriu.

Zborurile companiei aeriene australiene Qantas spre oraşul-stat ar urma să fie reluate pe 22 noiembrie.

Pe 20 martie anul trecut, Australia a introdus unele dintre cele mai aspre restricţii frontaliere cu restul lumii, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Timp de peste 600 de zile, nenumărate zboruri internaţionale au fost anulate şi călătoriile în străinătate s-au redus considerabil.

Familii au fost separate pe mai multe continente, cetăţeni australieni fiind blocaţi în străinătate, în timp ce rezidenţi străini au rămas blocaţi în Australia.

Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieşire din ţară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an.
Dispoziţiile privind carantina pentru rezidenţii vaccinaţi care se întorc în ţară vor depinde de locul prin care aceştia vor intra în Australia.

Dacă Sydney a suprimat carantina pentru călătorii care revin în ţară, anumite state australiene unde ratele de vaccinare sunt mai scăzute continuă să impună o carantină obligatorie şi costisitoare de 14 zile într-un hotel. Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite