Canada va cere călătorilor care sosesc din China să prezinte teste negative pentru COVID-19

Test Covid-19
Test Covid-19
1 ianuarie 2023, 06:38

Călătorilor li se va cere să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în China, a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor de la Ottawa, măsura este „un răspuns la focarul de COVID-19 din Republica Populară Chineză şi din cauza puţinelor date epidemiologice şi de secvenţiere a genomului disponibile pentru aceste cazuri”.

Măsura va intra în vigoare pe 5 ianuarie şi va fi reevaluată după 30 de zile.

Guvernul canadian a mai indicat că va analiza toate apele uzate de la zborurile internaţionale care aterizează la Toronto şi Vancouver pentru a supraveghea eventuala apariţie a unor noi variante.

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene de „zero Covid”, conducând la o explozie a contaminărilor în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună untest COVID-19 călătorilor care vin din China.

Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a indicat că europenii se vor reuni miercuri pentru a reflecta asupra unui răspuns comun. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite