Coronavirus: Şeful ONU, în izolare pentru câteva zile, după ce s-a aflat în apropierea unui responsabil al Organizaţiei bolnav de COVID-19

Antonio Guterres
Antonio Guterres
8 decembrie 2021, 08:20

Şeful ONU, în vârstă de 72 de ani, şi-a anulat viitoarele angajamente fizice, au declarat surse pentru AFP, potrivit Agerpres.

Miercuri seara, Antonio Guterres urma să fie invitatul de onoare al Asociaţiei corespondenţilor de presă la ONU pentru gala sa anuală din Manhattan şi joi să participe la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind provocările terorismului şi schimbărilor climatice, condusă de preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum.

Acesta din urmă, a cărui ţară prezidează Consiliul de Securitate în decembrie, a sosit marţi la New York unde urmează să rămână până la sfârşitul săptămânii înainte de a pleca la Washington.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general, Stéphane Dujarric, a refuzat orice comentariu imediat. În urmă cu câteva zile, el a indicat că Antonio Guterres a primit recent a treia doză de vaccin anti-cOVID-19, după ce a ezitat multă vreme cu privire la oportunitatea de a se supune acestui nou vaccin când milioane de oameni din întreaga lume încă nu au primit prima doză.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia