Coronavirus: Macao închide aproape tot, cu excepţia cazinourilor. Ho Iat-seng, șeful Executivului: Situaţia este mai complicată şi mai gravă ca niciodată

Autorităţile din Macao au anunţat joi o vastă campanie de depistare a noului coronavirus şi o serie de măsuri restrictive pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile, luând decizia de a închide totul cu excepţia cazinourilor din această fostă colonie portugheză, care este singurul loc din China unde jocurile de noroc sunt autorizate, informează AFP.

23 Iunie 2022, 15:44 (actualizat 23 Iunie 2022, 15:49) Știrile TVR |
COVID-19

După confirmarea unui total de 110 de cazuri de COVID-19 de la începutul noului val de infectări, un număr foarte scăzut şi care nu poate fi deloc comparat cu cele înregistrate în alte zone ale lumii, autorităţile din Macao au adoptat foarte repede măsuri pentru a stopa transmiterea virusului, în concordanţă cu politica de "zero Covid" din China continentală.

Şeful Executivului din Macao, Ho Iat-seng, a declarat joi că situaţia este "mai complicată şi mai gravă ca niciodată", deşi până acum acest oraş a fost în mare parte scutit de ravagiile pandemiei de COVID-19.

După o testare în masă a populaţiei locale, care a durat 48 de ore şi s-a încheiat marţi, autorităţile din Macao le-au ordonat tuturor locuitorilor oraşului să se supună unei noi serii de teste, ce vor fi realizate începând de joi.

Barurile, cinematografele, cluburile de noapte, saloanele de coafură şi cele de înfrumuseţare, sălile de fitness şi terenurile de sport au fost obligate să se închidă.

Restaurantele vor putea să funcţioneze doar prin intermediul serviciilor de livrări la domiciliu, iar şcolile au fost închise pentru vacanţa de vară, care a venit mai devreme decât prevedea calendarul acestui an şcolar.

Administraţiile publice şi băncile rămân şi ele cu uşile închise, însă cazinourile nu sunt afectate de aceste restricţii.

În timpul epidemiei din 2020, ele au rămas închise timp de două săptămâni.

Ho Uat-seng a declarat că de această dată Guvernul local a încheiat un acord cu acest sector de activitate, în virtutea căruia, pe viitor, doar cazinourile în care sunt înregistrate cazuri de COVID-19 vor fi închise.

El a adăugat că doi angajaţi ai unor cazinouri au fost testaţi pozitiv în această săptămână, dar acest lucru s-a întâmplat în timp ce ei se aflau în concediu, iar spaţiile lor de muncă nu au fost astfel afectate.

Marţi, mass-media locale au raportat că un imens hotel-cazinou a fost închis cu 700 de persoane în interiorul său, după depistarea unui caz de COVID-19.

Aproape toate jocurile de noroc sunt interzise în China continentală, dar sunt autorizate în Macao. Cazinourile reprezintă în general mai mult de jumătate din PIB-ul oraşului Macao şi aproape o cincime din populaţia activă lucrează în această industrie.

Sectorul jocurilor de noroc a fost grav afectat în ultimii ani, întrucât încasările turistice au scăzut periculos de mult din cauza măsurilor severe adoptate pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, mai ales prin controale stricte la frontiere şi lockdownuri decretate pentru mai multe săptămâni.

 

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 33°C 35°C
CLUJ 33°C 33°C
CONSTANTA 26°C 28°C
CRAIOVA 33°C 33°C
BRASOV 30°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI