Cornul și laptele, în Europa. Comisia Europeană a alocat României 18 milioane de euro

1 august 2017, 15:23

Comisia Europeană a alocat nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru alimentația sănătoasă a școlarilor europeni. Din acești bani, României i-a fost alocată o cotă de aproape 18 milioane de euro. Astfel, elevii vor primi în pauze cu prioritate fructe, legume și lapte.

În funcție de cazurile specifice, se vor putea distribui supe, compoturi, iaurturi și brânzeturi, cu condiția să nu conțină adaosuri de sare, grăsime și zahăr.

Pe lângă distribuția efectivă de alimente sănătoase, în școli vor fi organizate și ore de nutriție, în care să li se prezinte elevilor principiile unei alimentații sănătoase.

VEZI campania „Copii cu greutate” inițiată de Televiziunea Română

În prezent, 24 de state membre participă la vechiul Program de încurajare a consumului de fructe și legume în școli, iar 28 la vechiul Program de distribuire a laptelui în școli. Anul trecut, aproximativ 20 de milioane de copii au beneficiat de Programul de distribuire a laptelui și aproximativ 12 de milioane de copii au beneficiat de Programul de încurajare a consumului de fructe și legume.

Noul program european va începe să fie aplicat chiar din această săptămână, pentru că în unele țări, precum în Germania, există școli care își deschid porțile chiar la începutul lui august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite