Cornelia Popa Stavri: Profesorii îndrăznesc pentru că ei fac educație, educă elevii pentru o viață demnă, nu o viață trăită în umilință

Ligia Deca
Ligia Deca
2 iunie 2023, 10:03

Cărbunaru: Majorarea salarială pentru profesori, un avans din creşterile care urmează începând cu 1 ianuarie 2024. Intrarea în plată a noii grile de salarizare va fi realizată etapizat, pentru o perioadă de trei ani

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, joi, că reprogramarea examenelor naţionale sau prelungirea anului şcolar nu vor putea fi evitate, dacă va continua protestul în educaţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că greva a durat „un pic mult” şi speră ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală, menţionând că Guvernul le-a dat tot ce au cerut. Președintele a mai spus că educația se face cu entuziasm și dăruire, dar nu se poate face gratis. Dascălii trebuie să primească ceea ce li se cuvine, și au primit, iar de acum trebuie să se întoarcă la școală, a subliniat șeful statului, care a întrebat, retoric, cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale.

Cornelia Popa Stavri: Profesorii îndrăznesc pentru că ei fac educație, educă elevii pentru o viață demnă, nu o viață trăită în umilință

”Profesorii îndrăznesc pentru că ei fac educație, educă elevii pentru o viață demnă, nu o viață trăită în umilință, a urmat un șir de jigniri, un șir de umilințe pe care toată conducerea țării, reprezentanții Guvernului, președintele țării le-au adus profesorilor”, a spus Cornelia Popa Stavri.

Secretarul general FSLI spune ca felul în care ordonanța prin care cresc salariile profesorilor a fost dată de Guvern nu a fost negociată cu sindicatele, încalcă orice principiu al  dialogului social.

Cornelia Popa Stavri spune că ordonanța nu are în cuprinsul ei principiul de baza pe care sindicatele au insistat și anume ca salariul de bază al profesorului debutant să plece de la salariul mediu brut pe economie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite