Corina Creţu: În perioada 2021-2027, România va beneficia de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor din cadrul Politicii de Coeziune

Țările din Estul Uniunii Europene ar urma să primească mai mulți bani din politica de coeziune, potrivit viitorului cadru financiar multianual.

30 Octombrie 2018, 12:15 (actualizat 30 Octombrie 2018, 12:34) |
Fonduri europene
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a anunțat că ar fi vorba despre 300 de euro pe cap de locuitor, în timp ce țările din Vest, mult mai dezvoltate decât România, vor încasa sume mult mai mici din fonduri europene.

"Am negociat, aşa cum ştiţi, în noul cadru financiar multianual. Ne-am luptat să rămânem la aceeaşi metodă de alocare a fondurilor europene, o metodă pe care o numim "metoda Berlin", care a fost folosită încă din anul 1999 şi care s-a bazat pe Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Potrivit acestei metode, România va beneficia în perioada 2021-2027 de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor din cadrul Politicii de Coeziune în viitorul cadru financiar multianual. Vreau să vă spun că aceasta înseamnă peste 300 de euro pe cap de locuitor în România. Aceasta este logica Politicii de Coeziune: cu cât eşti mai bogat, cu atât primeşti mai puţin. Deci, Olanda va primi 13 euro pe cap de locuitor, iar ţări ca Slovacia, România, Bulgaria, Grecia vor primi mai mult", a spus Corina Creţu.

Politica de coeziune a contribuit enorm la dezvoltarea țărilor intrate recent în Uniunea Europeana, iar în exercițiul financiar trecut a creat peste 50 de mii de locuri de muncă numai în țara noastră și a redus decalajele dintre regiuni.

Luni, Corina Crețu a căutat soluții împreună cu premierul Viorica Dăncilă și mai mulți miniștri pentru construirea celor trei spitale regionale din Iași, Craiova și Cluj. În ultima vreme, Corina Crețu a criticat România spunând ca țara noastră a pierdut aproape două miliarde de euro, bani europeni, care ar fi putut îmbunătăţi infrastructura de transport.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI