Corina Crețu, diagnosticată cu cancer: Nodulul era atât de mic că la mamografie nu s-a văzut

Corina Crețu
Corina Crețu
16 octombrie 2022, 14:16

”Am făcut analize anuale, nu mai făcusem înainte de pandemie, iar cei de la ecografie abdominală (medicii, n.red.) mi-au spus că sunt foarte bine. Îmi era frică de alte lucruri, de plămâni, de ficat, însă analizele erau bune, dar mi-au recomandat și o mamografie, eram la Fundeni (Spitalul Clinic Fundeni, n.red.). Vreau să le mulțumesc medicilor, chiar au fost impecabili. (…) Am fost la o clinică privată în aceeași zi, nu s-a văzut la mamografie nimic, dar doamna doctor mi-a zis să-mi facă și o ecografie. La ecografie țin minte și acum mi-a zis ”uitați-l aici, e mic” (nodul la sân, n.red.). Era atât de mic încât la mamografie nu s-a văzut”, a povestit fostul comisar european.

Corina Crețu susține că se simte o persoană norocoasă pentru că a fost diagnosticată la timp, iar tumora nu a apucat să se dezvolte. Ea a menționat că a făcut mai multe ședinte de radioterapie care i-au afectat stilul de viață.

”Am făcut 30 de ședințe de radioterapie. Nu este ușor, în ultimele zile nu m-am simțit bine. (…) În cazul meu radioterapia înseamnă tratament de siguranță, tumora a fost T1, de gradul 1, și fără metastaze. A glumit medicul, asta este cea mai ușoara fază, deci eu mă consider norocoasă și îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a explicat Crețu la TVR.

Politiciana a ales să vorbească despre povestea ei pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a le îndemna pe femei să meargă la controalele anuale.

”Întotdeauna am stat cu frică să nu se știe despre încercările prin care am trecut, dar că este momentul să spun niște lucruri. Nutriția este foate importantă, dar nimic nu poate înlocui o ecografie și din păcate sunt foarte scumpe în România. Mesajele după anunțul meu au fost acelea că femeile nu își permit să meargă foarte des la medic, dar trebuie să o faci”, a explicat aceasta.

Eurodeputatul român a mai punctat că ”suntem țara cu cele mai puține mamografii făcute, foarte puține femei își fac mamografia anuală și de aceea cancerele sunt descoperite destul de târziu”, iar ”România este pe primul loc la cancerele descoperite în stadiul 3”. Ea a mai transmis că această boală nemiloasă ”nu doare, lumea crede ca nu are nimic și ajunge foarte târziu la doctor” și le-a îndemnat pe femei să pună sănătatea pe primul loc.

Articol de Ionuț Gheorghe

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite