Coridor umanitar pentru românii care vor să treacă din Austria în Ungaria pentru a reveni în ţară

Românii blocați la granița dintre Austria și Ungaria ar urma să intre în țară în această noapte. Luisa Târcă este în vama Nădlac și are cele mai noi informații.

17 Martie 2020, 18:50 (actualizat 17 Martie 2020, 23:35) |

ACTUALIZARE DSP Timiș dispune, în această noapte, de reprezentanți care să asigure triajul epidemilogic în punctul de trecere a frontierei Cenad. S-a delegat personal suplimentar.

ACTUALIZARE Convoiul umanitar va trece frontiera româno-ungară între orele 24.00-2.00, prin PTF Nădlac și Cenad, relatează corespondentul TVR Nicolae Nistoroiu

ACTUALIZARE In urma a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile ungare le vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei, anunță MAE printr-un comunicat.

Astfel, cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

MAE precizează că este vorba de o masură unică.

Posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria pentru revenirea în România este valabilă doar în acest interval.

MAE face apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară.​

Autoritățile maghiare au declarat că le vor permite cetățenilor români, 3500 la număr, să tranziteze Ungaria.

Cel mai probabil, când vor ajunge în România, ei vor fi escortați de echipajele de Poliție în județele de domiciliu și vor intra direct în carantină dacă provin dintr-o zonă roșie sau în izolare la domiciliu pentru 14 zile dacă provin dintr-o zonă galbenă.

Din convoi fac parte și cetățeni bulgari.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI