CORESPONDENŢĂ EXTERNĂ Românca Mariana Epure, cel mai bun bucătar femeie din Italia

20 mai 2023, 19:16

Mariana Epure este din Focșani. În urmă cu aproape 20 de ani absolvea liceul veterinar, cu gândul să devină medic. În acea vară, viitorul soț, tot român, a invitat-o în vacanță în Italia, unde locuia el. A rămas însărcinată, iar viața i s-a schimbat brusc, la 19 ani. După ce a devenit mamă, s-a angajat la un restaurant ca să-și urmeze noua pasiune, bucătăria italiană.

După doar o lună, proprietara restaurantului i-a dat o veste suprinzătoare.

Mariana Epure – câștigătoare Trofeul cel mai bun bucătar profesionist femeie din Italia (2021): Mariana, de astăzi nu mai speli vasele. Să știi că m-am îngrijorat enorm de mult, pentru că nu înțelegeam unde am greșit. Au adus o altă doamnă la spălat de vase și m-au mutat la pregătirea aperitivelor.

De aici a început să își clădească viitorul și a absolvit școala de bucătari din Padova.

În urmă cu doi ani, în pandemie, restaurantele erau închise. Mariana încerca acasă rețete noi, iar degustători erau copiii ei. A auzit de concursul Federației Italiene de Bucătari și a decis să se înscrie cu un fel de mâncare pe bază de pește.

Mariana Epure – câștigătoare Trofeul cel mai bun bucătar profesionist femeie din Italia (2021): Cinci luni de zile am muncit la acea farfurie, cred că am schimbat-o de 100 de ori și am muncit atât de mult, până când am simțit în sufletul meu că nu mai trebuie să îl lucrez, doar să îl perfecționez.

Farfuria ei a impresionat juriul, iar premiul pentru cel mai bun bucătar femeie l-a primit chiar de ziua fiicei sale. Românca a apărut în toată presa din Italia și a avut ocazia să gătească pentru multe personalități.

Mariana Epure – câștigătoare Trofeul cel mai bun bucătar profesionist femeie din Italia (2021): Am avut onoarea de a găti pentru fostul premier Mario Draghi și în urmă cu 3 sau 4 ani, dacă nu greșesc, pentru actualul președinte, Sergio Mattarella.

Acum este chef în restaurantul unui club de golf din Selvazzano Dentro, lângă Padova.

Mariana s-a numărat printre bucătarii care au gătit și la festivalul San Remo, iar în timpul liber prepară meniuri destinate strângerii de fonduri pentru acțiuni caritabile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite