CORESPONDENŢĂ DIN SPANIA Un român a murit în urma unei explozii puternice la o fabrică de biodiesel din regiunea La Rioja

27 mai 2022, 19:30

Explozia, urmată de un incendiu, produsă la unul dintre depozitele de biodiesel, a dus la fisurarea altor 3 din imediata apropiere. Incendiul este controlat dar se menţine activ din cauza scurgerilor de material inflamabil.

Ar putea dura câteva zile până va fi stins.

În apropierea rezervoarelor de biodiesel se află două depozite de metanol şi metilat de peste 2000 de metri cubi. În cazul unei deflagraţii unda de soc s-ar întinde pe câţiva kilometri, însă autorităţile susţin că situaţia este sub control.

Norul de fum negru este vizibil de la zeci de km.

Cei doi muncitori care au murit, între care unul român, fuseseră trimişi de firma la care lucrau să facă o reparaţie cu un aparat de sudură la fabrica de biodiesel. Deocamdată nu se cunosc cauzele care au provocat explozia, dar martorii spun că au văzut scântei.

Românul care a murit în explozie avea 40 de ani şi era din Maramureş. El locuia în Spania de mai mulţi ani alături de soţie şi de cei doi copii. Surse locale ne-au transmis că trupul nu va fi repatriat, ci va fi înmormântat în Spania, după tradiţia ortodoxă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite