CORESPONDENŢĂ DIN FRANŢA Un francez a inventat maşina care merge cu apă

În faţa creşterii accelerate a preţurilor la carburanţi apar tot mai multe soluţii ecologice pentru motoarele tradiţionale. E nevoie doar de inovaţie şi de capacitatea de a adapta acest tip de motoare la tehnologii moderne, de exemplu pe bază de... apă! E ideea pusă în practică de un francez, iar rezultatele sunt încurajatoare şi ar putea fi aplicate în curând la scară mai mare.

08 Iunie 2022, 20:58 Știrile TVR |
Corespondență din Franța
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De mai bine de 10 ani, Laurent Baltazar a pus la punct un sistem hibrid, pe bază de vapori de apă, care permite reducerea consumului de benzină. Ideea a prins viaţă în vestul Franţei, în Bretania. Comenzile pentru acest tip de dispozitiv au crescut de când preţurile carburanţilor au explodat, aşa că ar mai fi nevoie de încă 10 angajaţi pentru a face faţă cererilor.

O maşină echipată cu un astfel de sistem arată că oricare alta iar dispozitivul eco-responsabil permite un randament mai bun al motorului şi economii de carburant.

Laurent Baltzar a vândut peste 5 mii de astfel de dispozitive în Franţa. Costurile sunt cuprinse între 1000 de euro pentru un autoturism şi de aproximativ 2000 de euro pentru un tractor sau pentru o maşină mai mare. El spune că e destul de greu să se dezvolte pentru că nu are capacitate de producţie.

Dispozitivul său permite o economie de combustibil de aproximativ 20% şi reducerea emisiilor poluante cu 33%.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI