Corespondență din Harkov – Oamenii se întorc în Saltivka, cel mai bombardat cartier: Încă se trage, dar mergem înainte

16 septembrie 2022, 16:30

Constantin și-a pierdut familia în bombardamentele rușilor. A avut puterea să urce împreună cu noi să ne arate locul unde au murit soția și fiicele sale, în apartamentul lor de la etajul 11. Cuprins de amintiri și lacrimi, ne-a povestit apoi despre noaptea cumplită în care totul a pierit pentru el.

Constantin: „Sunt militar, am fost rănit pe front şi eram în spital în noaptea de 26 spre 27 februarie. În aceea noapte, ruşii au bombardat blocul. Soţia şi cele două fete erau în apartamentul nostru de la etajul 11. Au fost ucise. ”

CITIȚI ȘI: Corespondență TVR din Izium, Ucraina. Șeful Procuraturii din Harkov a declarat, pentru TVR, că procurorii au găsit „un cadavru strangulat cu o bandă și alte cadavre legate cu sfoară, cu mâinile la spate”

Galina se numără şi ea printre supravieţuitori. Şi-a părăsit casa atunci când au venit rușii. Femeia, pensionară, a revenit acum acasă, în Saltivka , un cartier din Harkov, și e optimistă că viața își va relua cursul normal.

Galina: „Avem curent, apă nu avem, dar trăim şi suntem optimişti, mergem mai departe. Toţi ne înţelegem, suntem uniţi. În funcţie de posibilităţi, acţionăm împreună, încercăm să refacem totul, îi ajutăm pe cei responsabili cu curăţenia să strângă şi să cureţe locurile. Lucrează în mai multe schimburi. Ne străduim, toţi localnicii fac eforturi. Încercăm să ne pregătim, vine iarna, nu ştim cum va fi. Dar, asta e, suntem optimişti”.

Irina: „Am fost aici doar în primele zile … pe 5 martie a fost distrusă casa noastră. Deci, am stat la începutul lunii, apoi am plecat, dar ne-am întors, nu aveam unde locui, nu aveam bani. Ne-am întors aici. Acum trăim aici. Acum, totul este normal, ca să spun aşa. Încă se mai trage, dar mergem înainte.”

Oamenii din Saltivka le mulțumesc voluntarilor care le aduc zilnic mâncare caldă și spun că, indiferent ce se va întâmpla, nu își vor mai părăsi locurile natale, vor trăi cum vor putea, doar să se știe acasă.

CITIȚI ȘI: Corespondență TVR din cel mai bombardat cartier din orașul Harkov: Constantin trăiește ca o fantomă în blocul distrus de ruși, soția și fiicele au murit în explozie. Vineri, echipa TVR pornește spre Izium

Război în Ucraina, ziua 205 | Cel puțin cinci oficiali instalați de ruși în poziții de conducere, în sudul țării, au fost uciși. Semne de tortură, descoperite pe mai multe cadavre, la Izium

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite