CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA Papa Francisc a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru risc de obstrucţie intestinală. Suveranul Pontif va mai sta câteva zile în spital

7 iunie 2023, 11:49

ACTUALIZARE Operația a fost făcută cu anestezie generală și a durat trei ore, a transmis Alberta Forgiarini, la TVR.

A fost vorba despre o hernie și câteva aderențe rămase de la o operație de acum câțiva ani, și așa a fost nevoie de intervenție chirurgicală. A fost eliberat intestinul, pentru că erau dificultăți de tranzit. Nu au fost complicații. Suveranul pontif deja s-a trezit, a și făcut câteva glume și urmează recuperarea”, a declarat medicul care l-a operat pe Papa Francisc.

Medicul care l-a operat pe Suveranul Pontif are la activ peste 9.000 de intervenții și face parte din echipa medicală de încredere a Vaticanului. Papa este optimist și în privința acestei intervenții, și-a anunțat un program peste vară. Ieri a mers la un control de rutină la spital și medicii au decis să-i facă această intervenție

Intervenţia chirurgicală, devenită necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale, va duce la câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Francisc a fost supus unui control marţi la acelaşi spital. El s-a aflat miercuri dimineaţă în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa sa generală săptămânală.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani a suferit recent mai multe probleme de sănătate, iar acum doi ani a trecut printr-o intervenție chirurgicală în urma căreia i-a fost îndepărtată o secţiune de 33 de centimetri din colon.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite