CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA Urnele se deschid mâine la ora 8.00, ora Franței, și se închid la 19.00. O particularitate a alegerilor: se poate vota cu procură

9 aprilie 2022, 13:16

Astăzi este zi de pauză în campanian electorală, niciun candidat nu mai poate să-și prezinte oferta electorală, inclusiv media face parte din această regulă, dar ultimele sondaje sosite aseară au arătat o diferență atât de mică între președintele Emmanuel Macron și Marine Le Pen, încât ne putem aștepta la surprize mâine, când se va vota, a transmis Mihaela Antoche, de la Paris.

Surpriza este și clasarea pe locul al treilea al lui Jean-Luc Mélanchon, de extremă stângă. A avut o campanie de tip american, a folosit holograme.

Se pune problema unui absenteism de 30% și a unei indecizii foarte mari. Urnele se deschid mâine dimineață la ora 8.00 (n.r., ora Franței), se poate vota până la ora 19.00, iar în funcție de oraș și de hotărârea prefectului, votul poate fi prelungit până la ora 20.00.

Fiecare alegător care este înscris pe listele electorale, are 18 ani, o carte de alegător și un buletin valabil se poate prezenta la secția de votare la care este arondat, pentru a-și exprima votul. O particularitate a votului din Franța este că se poate vota cu procură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite