CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA România are o operă de artă la sediul UNESCO din Paris: o tapiserie a artistului Mircea Cantor

25 octombrie 2023, 21:24

Pe holul central, între „Omul care merge” al lui Alberto Giacometti și tabloul „Căderea lui Icarus” semnat de Pablo Picasso, este tapiseria românului Mircea Cantor, intitulată sugestiv “Avioane și îngeri”.

O lucrare de artă modernă care îmbină cu mult talent și creativitate ideea de zbor și aceea de a visa.

Mircea Cantor, artist plastic: Sunt oameni care sunt în spatele acestei lucrări, sunt ciobanii care au îngrijit oile, sunt țesătoarele care au tors lâna și au țesut-o în război, care au vopsit lâna. Pentru mine este foarte important, pentru că face legătura cu ceea ce reprezintă valorile UNESCO.

Personalități din România și din Franța dar și membri ai delegațiilor permanente de la UNESCO au participat la festivitatea de donație.

Audrey Azoulay, directoare generală UNESCO: Datorită dumneavoastră, dragă Mircea Cantor, noi continuăm să primim opere şi să le dăm viaţă în vremurile noastre, în secolul nostru, în această colecţie.

Simona Miculescu, ambasadoarea permanentă a României pe lângă UNESCO: Această minunată tapiserie va fi văzută de mii și zeci de mii de oameni, mai mult sau mai puțin importanți, și este un mesaj de pace, un mesaj de artă, simbioza dintre arta modernă și arta tradițională.

Prin tapiseria lui Mircea Cantor, “Avioane și îngeri”, expusă permanent la UNESCO, România pune în valoare creația artistică și tradiția națională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă