Corespondență de la Moscova: Vladimir Putin sporește măsurile de securitate, mai ales în regiunile de la granița cu Ucraina

Livrările occidentale de armament modern și performant în Ucraina creează nervozitate în Rusia. Vladimir Putin simte că urmările conflictului pe care l-a început în țara vecină pot avea repercursiuni pe teritoriul său așa că sporește măsurile de securitate, mai ales în regiunile de la granița cu Ucraina.

01 Februarie 2023, 11:08 (actualizat 01 Februarie 2023, 13:14) Știrile TVR |

Potrivit decretului publicat pe site-ul Kremlinului, alerta teroristă poate fi prelungită pe o perioadă nedeterminată. Măsurile legate de amenințările teroriste aveau înainte o valabilitate de maximum 15 zile, dar se prelungeau din două în două săptămâni, mai ales în contextului războiului din Ucraina.

Decretul semnat de Putin mai prevede un control amănunțit la toate autoturismele care intră sau tranzitează regiunile din zona galbenă, cele cu nivel ridicat de alertă teroristă. Până acum, controalele se efectuau doar în regiunile din zona roșie, cu nivelul maxim de alertă.

Zona galbenă cuprinde regiunile care se învecinează cu Ucraina - Belgorod, Kursk, Bryansk, Voronej și Krasnodar. În aceste zone se acordă o atenție deosebită locurilor aglomerate, se suplimentează paza și controalele, inclusiv la obiectivele de infrastructură strategică, iar unitățile spitalicești trec și ele în regim de alertă, transmite Liviu Iurea.

Rusia a recunoscut că a mobilizat ilegal 9000 de bărbați. Ei au revenit deja la casele lor, inclusiv cei care, din motive de sănătate, nici nu trebuiau să fie încorporați. Rușii care au ajuns totuși pe front s-au plâns de lipsa echipamentelor adecvate și condiții precare în cazărmi. Și aici autioritățile au recunoscut aceste neajunsuri și promit că vor lua măsuri ca ele să nu se mai repete.

Au fost mobilizați peste 300 sute de mii de cetățeni ruși, cca 150 de mii s-au alăturat contingentului desfășurat în Ucraina, iar restul încă desfășoară perioada de instrucție. Ordinul de mobilizare parțială nu a fost revocat, iar acest fapt provoacă temeri în rândul bărbaților ruși care cred că, mai devreme sau mai târziu, vor fi obligați să plece pe front într-un război pe care nu și-l doresc.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI