Coreea de Sud: Parlamentul vrea să schimbe modul în care se calculează vârsta cetățenilor. Procedeul, unul străvechi, îi îmbătrânește cu doi ani

13 aprilie 2019, 12:05

La doar câteva ore după ce a venit pe lume, Yoon Seol avea deja 2 ani. S-a născut înainte de Revelion – și la anul primit la naștere, pe sistem sud coreean – s-a adăugat al doilea – pentru că la miezul nopții a început un nou an.

Lee Dong Kil, tatăl fetiţei născute pe 31 decembrie: „M-au sunat prietenii cu urări de bine, la naşterea fetiţei, şi peste câteva ore m-au sunat din nou să mă felicite că împlineşte doi ani.”

Această ciudățenie ridică probleme. Copiii, care teoretic au 2 ani, dar în realitate doar câteva luni, merg la creșă, în aceeași grupă alături de cei născuți în altă perioadă a anului, un pic mai mari, deci mai dezvoltați fizic și intelectual.

În plus, cei care susțin schimbarea legii spun că e absurd ca o societate atât de dezvoltată cum e Coreea de Sud să calculeze vârsta după o metodă complicată și învechită.

Hwang Ju-Hong, deputat: „Sistemul nostru e unic în lume şi creează confuzie. Trebuie să trecem şi noi la sistemul occidental.”

Se presupune că anul în plus vine de la perioada petrecută în pântecele mamei. Nu există însă nicio explicație legată de faptul că sud coreenii își adaugă un an la vârstă fix pe 1 ianuarie, indiferent de când e ziua lor de naștere.

De exemplu, un sud coreean care împlinește 30 de ani în noiembrie – în realitate 29 – va face, imediat, în prima zi a anului, 31 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite