Coreea de Nord şi-a suspendat planurile pentru o acţiune militară împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord harta
Coreea de Nord harta
24 iunie 2020, 17:06

Pe fondul escaladării tensiunilor dintre Phenian şi Seul în ultimele săptămâni, Coreea de Nord a ameninţat că va relua exerciţiile militare de la frontiera intercoreeană şi va trimite soldaţi în zone care erau înainte puncte comune de industrie şi turism.

Însă comisia militară a Phenianului „a reevaluat situaţia actuală” şi şi-a suspendat „planurile de acţiune militară”, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai armatei care a avut loc marţi prin videoconferinţă, potrivit Agenţiei oficiala de ştiri nord-coreeană KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezidat ceea ce KCNA numeşte o întâlnire preliminară, cu „subiecte majore de politici militare” pe agendă.

Nu este clar ce a dus la această decizie.

Un oficial al Statului Major General al Coreei de Sud a dat un răspuns precaut, subliniind în special faptul că decizia Phenianului a fost luată în timpul unei întâlniri preliminare, informează agenţia Yonhap, citată de dpa.

Oficialul sud-coreean a declarat că „monitorizează cu atenţie acţiunile militare ale Coreei de Nord şi menţine totodată o atitudine fermă de pregătire” , potrivit agenţiei Coreei de Sud.

Tensiunile dintre Seul şi Phenian s-au intensificat după ce activişti sud-coreeni au lansat pliante critice la adresa regimului nord-coreean, îndemnându-i pe nord-coreeni să înlăture de la putere regimul comunist.

Ca urmare a întreruperii tuturor liniilor de comunicare cu Coreea de Sud, Phenianul a distrus săptămâna trecută oficiul de legătură intercoreean de la frontieră.

Cu numai câteva zile în urmă, Coreea de Nord părea că pregăteşte operaţiuni de propagandă, promiţând luni că va trimite milioane de pliante în sud ca represalii la acţiunile activiştilor sud-coreeni.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite