Coreea de Nord mimează democrația cu alegerile locale. Cetățenii au fost surprinși dansând în afara secțiilor de votare din toată țara

26 noiembrie 2023, 20:01

Un scrutin în pași de dans, așa s-ar putea descrie pe scurt alegerile locale din Coreea de Nord. Alegătorii se duc să-și voteze administrațiile locale, un eveniment care ar trebui să aibă loc la fiecare patru ani.

Presa de stat arată oameni dansând în afara secțiilor de votare din toată țara. Acest tip de manifestare este comună în statul comunist atunci când are loc un eveniment major, aniversare sau sărbătoare publică.

Candidații provin din rândurile partidului unic și scrutinul nu este precedat de o dezbatere publică și de obicei este un singur candidat pe funcție. Experții din afara Coreei de Nord consideră că acest proces electoral este mai curând un recensământ prin care autoritățile reactualizează datele locuitorilor.

Deși omenirea a ieșit din pandemia de Covid, Coreea de Nord, prima țară care și-a închis granițele acum 3 ani, ca măsură împotriva virusului, continuă să rămână în autoizolare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă