Coreea de Nord: Donald Trump efectuează în Asia un turneu ‘belicos’

Președintele SUA Donald Trump la Da Nang Vietnam
Președintele SUA Donald Trump la Da Nang Vietnam
11 noiembrie 2017, 17:00

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a invocat un turneu ‘belicos în vederea unei confruntări pentru a priva Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) de descurajarea sa nucleară defensivă’, a relatat agenţia oficială KCNA.

Primul turneu al lui Donald Trump în Asia arată că preşedintele american este un ‘distrugător’ , care caută războiul în Peninsula Coreeană, a declarat sâmbătă Phenianul, notează Reuters.

‘Trump a încercat încă o dată să îndepărteze poporul nostru de guvernul său’, a afirmat acelaşi purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a fost una dintre problemele majore evocate de Donald Trump în cadrul turneului său ce a cuprins vizite în Japonia, Coreea de Sud, China şi la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific) în Vietnam.

Preşedintele american îşi încheie turneul său duminică, printr-o escală în Filipine, unde va participa la summitul ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) la Manila.

În cadrul vizitei sale la Seul, Donald Trump a adresat un avertisment sever regimului nord-coreean pe care l-a calificat drept ‘dictatură brutală’ condusă ‘ca o sectă’ ai cărei locuitori sunt supuşi unui ‘bombardament cotidian al propagandei de stat’, care suferă întârzieri în creştere din cauza malnutriţiei şi se confruntă constant cu ‘gulagul, violul şi crima’.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă