Coreea de Nord anunţă că a testat o rachetă antiaeriană

Racheta supersonica lansata de Coreea de Nord
Racheta supersonica lansata de Coreea de Nord
1 octombrie 2021, 09:01

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) „a efectuat la 30 septembrie un tir de testare a unei rachete antiaeriene pe care a dezvoltat-o recent”, a raportat agenţia nord-coreeană KCNA recepţionată la Seul.

„Performanţele remarcabile de luptă” ale rachetei „au fost verificate, odată cu introducerea unor noi tehnologii-cheie”, a adăugat agenţia.

Acest test a urmat unei serii de lansări de arme. Săptămâna aceasta, Phenianul a afirmat că a testat o rachetă planor hipersonică şi, dacă se confirmă veridicitatea informaţiilor, ar constitui un progres tehnologic major, deoarece poate zbura cu de cinci ori viteza sunetului.

Aceste teste au provocat consternare internaţională, Statele Unite împreună cu Franţa şi Marea Britanie cerând o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Programele de arme nucleare şi rachete balistice ale ţării sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi, prin urmare, sunt supuse mai multor sancţiuni internaţionale.

De la instalarea lui Kim Jong Un la putere, programele de înarmare au progresat, Phenianul justificându-le prin necesitatea de a se proteja împotriva unei eventuale invazii americane.

Potrivit secretarului de stat american, Antony Blinken, Coreea de Nord favorizează „instabilitatea şi lipsa de securitate”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite