Coreea de Nord amenință din nou. Un înalt diplomat afirmă că Statele Unite vor primi „noi cadouri”

5 septembrie 2017, 21:30

Ambasadorul Coreei comuniste a vorbit, la Geneva, la o conferință ONU dedicată dezarmării. Diplomatul nord-coreean i-a amenințat pe americani, fără ocolișuri. La doar câțiva metri de el, în aceeași sală, era și ambasadorul Statelor Unite.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la biroul ONU, Geneva: „Recentele măsuri de auto-apărare luate de ţara mea  sunt pachete cu cadouri adresate nimănui altcuiva  în afara SUA. Americanii vor mai primi astfel de  pachete cu cadouri din partea ţării mele.”

Robert Wood, ambasadorul SUA la biroul ONU, Geneva: „Este momentul să spunem acestui regim  că provocările, ameninţările şi acţiunile de  destabilizare nu vor mai fi tolerate.  Cu acest regim, lucrurile nu pot continua  ca până acum.

Spionii sud-coreeni cred că Phenianul va lansa o rachetă intercontinentală sâmbătă, de ziua națională, sau pe 10 octombrie, când se sărbătorește înființarea partidului muncitoresc.

Rușii încearcă să temporizeze impunerea de noi sancțiuni, mai dure. Votul la ONU ar urma să aibă loc luni, dar ambasadorul Federației Ruse afirmă că e prematur. Mai ales că sancțiunile sunt inutile, spunea Vladimir Putin.

Vladimir Putin:  „În cazul de faţă, toate aceste sancţiuni,  sunt inutile şi ineficiente.  Aşa cum îi spuneam unui coleg,  dacă nu se simt în  siguranţă,  mai degrabă mănâncă  iarbă decât să renunţe la programul nuclear.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite