Coreea de Nord acuză SUA că i-au ‘declarat război’ şi ameninţă că va doborî bombardiere americane. Casa Albă neagă acuzațiile

Rachete Coreea de Nord
Rachete Coreea de Nord
25 septembrie 2017, 18:51

Ri Yong-Ho, șeful diplomaţiei nord-coreene: ‘Toată lumea ar trebui să-şi amintească clar că Statele Unite au declarat primele război ţării noastre (…) Din moment ce Statele Unite au declarat război ţării noastre, avem tot dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv doborârea de bombardiere strategice americane chiar şi atunci când acestea nu se află în spaţiul nostru aerian

Ministrul de externe nord coreean a făcut aceste afirmații în fața jurnaliștilor la New York, unde a participat la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

Sâmbătă, bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord pentru a transmite un ‘mesaj clar’ Phenianului, ale cărui provocări şi ambiţii nucleare au declanşat furia preşedintelui Donald Trump, a informat Pentagonul.

Escalada verbală între preşedintele american şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a atins un nou vârf la sfârşitul săptămânii trecute, când Donald Trump a afirmat despre liderul de la Phenian că este un ‘nebun’, în timp ce regimul nord-coreean a anunţat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.

În replică, Casa Albă a comunicat că nu a declarat război Coreei de Nord.

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders: ‘Nu am declarat război Coreei de Nord. Sincer, sugestia respectivă este absurdă’.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite