Coreea de Nord a testat două rachete strategice. Kim Jong Un a supravegheat personal lansările

Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice
Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice
13 octombrie 2022, 10:39

liderul Kim Jong Un a salutat ceea ce numește „încă o demonstraţie reuşită a capacităţii de a da lovituri nucleare tactice”.

Noul experiment se înscrie într-o serie record de teste de armament care au crescut tensiunile în Peninsula Coreeană şi au sporit temerile că Phenianul ar putea face primul său test nuclear după 2017.

Miercuri, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat personal lansările de rachete, care au zburat 2.000 de kilometri deasupra mării, a declarat KCNA.

Sursa a adăugat că proiectilele şi-au atins ţintele vizate, fără a oferi mai multe detalii.

Kim Jong Un şi-a exprimat „marea satisfacţie” în legătură cu testele în cauză care au vizat întărirea eficienţei în luptă a rachetelor „desfăşurate în unităţile Armatei populare coreene pentru funcţionarea armelor nucleare tactice”, a relatat KCNA.

Phenianul a declarat săptămâna aceasta că recentele sale teste cu rachete au fost exerciţii „nucleare tactice” menite să simuleze o lovitură asupra Sudului.

Kim Jong Un „a apreciat foarte mult capacităţile mari de reacţie ale forţelor noastre de luptă nucleare”, a raportat agenţia nord-coreeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite