Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei. Niponii au activat sistemul de alarmă și au făcut evacuări

4 octombrie 2022, 20:45

Racheta balistică cu rază medie de acțiune lansată de Coreea de Nord a parcurs o distanță de 4.500 de km, la o altitudine de 970 de km, survolând arhipelagul nipon în directia est. Japonia a activat în mod neobișnuit sistemul de avertizare din țară.

Fumio Kishida, premierul Japoniei: Condamnăm ferm lansarea ca fiind un act scandalos. Ca răspuns, am cerut oficialilor să verifice eventualele daune cauzate de căderea obiectelor, să colecteze și să analizeze temeinic informațiile și să coopereze cu aliații.

Locuitorilor din zonele expuse li s-a cerut să evacueze casele și să meargă în adăposturi. În unele localități, a fost suspendată circulația trenurilor și a garniturilor de metrou.

Un japonez povestește momentul când autoritățile au cerut evacuarea locuințelor: Stau într-un apartament care nu are subsol, aşa că atunci când au anunţat că trebuie să coborâm în adăposturi, prima mea reacţie, sincer, a fost că nu știu ce să fac.

După testul nord-coreean cu racheta balistică, aviațiile sud-coreeană şi americană au executat „un exerciţiu cu lovituri de precizie”, pe insula nelocuită Jikdo din vestul Peninsulei Coreene. Avioane de luptă au lansat două bombe asupra unei ținte virtuale în câmpul de tragere.

Iar apoi, americanii au făcut exerciții militare și cu japonezii, tot cu avioane de război, pentru a demonstra că armatele celor două țări pot răspunde oricărei situații, rapid și eficient.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite