Coreea de Nord: Kim Jong Un îndeamnă poporul să mănânce lebede negre. Foametea din țară a fost accentuată de pandemie și sancțiunile internaționale

Foametea este o realitate cruntă și deloc nouă în Coreea de Nord. Acum însă, liderul suprem a venit cu o nouă strategie: și-a încurajat cetățenii să mănânce lebede negre.

03 Noiembrie 2021, 20:52 Știrile TVR |

Încă din 2019, în Coreea de Nord au început să apară ferme de lebede negre. Această pasăre, ornamentală în cele mai multe zone ale lumii, este acum văzută de Kim Jong Un ca o soluție pentru foamete. Carnea de lebădă neagră este delicioasă și are valoare medicinală, a scris ziarul partidului de guvernământ.

KIM HYUNG-DEOK, analist sud-coreean: "Această idee are valoare doar că diversifică sursele de hrană pentru anumite grupuri care îşi permit să cumpere carne. Cred că ei sunt ţinta acestei campanii."

În paralele cu lebedele, autoritățile nord-coreene au ordonat şcolilor, fabricilor şi întreprinderilor să cultive hrană şi să crească peşti şi alte animale pentru a creşte autosuficienţa.

KIM HYUNG-DEOK, analist sud-coreean: "Coreea de Nord este o ţară care îşi doreşte autosuficienţa, dar nu o va putea atinge. Au nevoie de schimburi comerciale cu alte ţări. Iar cât timp sunt limitaţi, lucrurile se vor înrăutăţi."

Coreea de Nord suferă de multă vreme de foamete, iar sancțiunile internaționale și pandemia de COVID au înrăutățit și mai mult lucrurile.

Recent, Kim jong Un a recunoscut ceea ce a numit o situaţie alimentară "tensionată" şi şi-a cerut scuze pentru sacrificiile pe care le-au făcut cetăţenii pentru a preveni epidemia de coronavirus. Nici astăzi, statul comunist nu a raportat oficial vreun caz de coronavirus.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 28°C 27°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 33°C 35°C
BRASOV 29°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI